Nastolan asukkaista osa kipuilee neljän vuoden takaisesta Lahteen yhdistymisestä.

Ihmiset eivät koe voivansa vaikuttaa asioihin!
Oma vahvuuteni on kuunnella kuntalaisia.

Nastolan asukkaista osa kipuilee neljän vuoden takaisesta Lahteen yhdistymisestä.

Vaikuttamismahdollisuuksia ei käytetty Nastopolin säilyttämiseksi tai nuorten toiveita ei saatu vietyä eteenpäin. Nastopolin lakkauttamispäätös oli suuri tappio meille nastolalaisille ja etenkin alueen yrityksille ja nuorille. Missä nämä nuoret ovat nyt, pudonneet, unohtuneet? muuttaneet pois paikkakunnalta?

Nuorisotyöttömyyden osalta olemme Nastolassa listan kärjessä - osa nuoristamme voi huonosti ja syrjäytyy. Nykyisellä mallilla työttömyys periytyy ja vahvistuu. Päijät-Hämeen työttömyys kulkee jo useammassa polvessa.

On kehitettävä pysyvää toimintamallia, jolla pystytään aikaisemmin puuttumaan nuorten ongelmiin. Se tarkoittaa osaajien palkkaamista nuorten tueksi, kuten opinto-ohjaajien ja koulupsykologien. Jokaiselle nuorelle on löydyttävä jatkokoulutuspaikka tai työpaikka.

Pitkä työhistoriani työttömien työllistämiseksi on nyt tarpeen valtuustossa, koska valtio on siirtänyt työttömien työllistämisen vastuun kunnille https://yle.fi/uutiset/3-11555815

Valtuuston on oltava hereillä pudokkaiden kanssa, koska valvonnan vähentäminen ei sovi kaikille, ei etenkään nuorille syrjäytymisvaarassa oleville.

Uskon osaamisestani olevan apua näiden kysymysten ratkaisemisessa ja Sinä äänestäjänä päätät kenelle valtuudet annat.

Rohkeana tulevaisuuteen!

Heli Makkonen

Äänestä numeroa 146 Lahden kaupunginvaltuustoon

#sydänoikealla