Kultuuriala työllistää ja lisää alueen vetovoimaa, vaikka nyt kärsii koronasta eniten.

Kultuuriala työllistää!

 

Kultuuriala työllistää ja lisää alueen vetovoimaa, vaikka nyt kärsii koronasta eniten.

Kulttuurialasta minulla on eniten kokemusta Nastolassa Kukkasjärven rannalla sijaitsevasta Taidekeskus Taarastista, jonka puheenjohtaja olen ollut jo vuodesta 2016. Taarasti tuo Lahden alueelle monipuolista kulttuuritarjontaa. Se yhdistää nastolalaiset ja tavoittaa myös oman alueen ulkopuolelta taiteenystäviä sekä konserteissa ja tapahtumissa kävijöitä. Taarastin puistoalueella on katettu yleisökatos ja esiintymislava, jossa on useiden vuosien ajan toiminut kesäteatteri. Lisäksi siellä on vuosittain järjestetty Nastolan rautalankafestarit, jotka houkuttelevat kuulijoita laajasti alueen ulkopuolelta.

Alueellamme toimii myös muita merkittäviä kulttuurin tuottajia ja osaajia kuten Wellamo-opisto, Kaarisilta, Nastola-seura ja Nastolan Pisarateatteri. Aktiivista kulttuuritoimintaa tarjoaa myös Villähteen nuorisoseura sekä Uudenkylän että Ruuhijärven seurojentalot.

Olisi tärkeää löytää synergiaa toimijoiden kesken ja yhdistää kulttuurin tarjoajien välistä yhteistyötä ja käyttää tapahtumissa enemmän muiden yrittäjien palveluita tapahtumien järjestämisessä ja tarjoiluissa.

Monet kulttuuritapahtumat järjestetään vapaaehtoistyön voimin. Olemme tehneet lukuisia talkootunteja sopimuksia solmiessa taiteilijoiden ja viranomaisten kanssa ja järjestellessä kaikkia tapahtumiin liittyviä käytännön asioita. Onneksi ei ole tarvinnut toimia yksin oman yhdistysväen voimin vaan mukaan on saatu useita ulkopuolisia talkoolaisia. Vakinaisemmalle talkooväelle on voitu jopa maksaa pientä korvausta tarjoilun järjestämisestä ja työskentelystä kahvilassa.
Kiitos kaikille talkoolaisille!

Suunniteilla on ensi kesäksi upeita konsertteja 4.7. Neljä Ruusua,  11.7. Hannu Lehtonen & Angelika Klas kesäkonsertti Seppo Hovin johdolla, 29.8. Stig ja näiden lisäksi taidenäyttelyt ja Pisara teatterin esitykset.

Kulttuuri tuo lohtua ja hyvinvointia erilaisille kulttuurin ystäville. Yllä olevassa Outi Sirviön ottamassa hienossa kuvassa istun Taidekeskus Taarastissa. Suuri huoleni on tulevaisuudessa kulttuurialan toimintaedellytyksistä; talkootyöläisten jaksamisesta ja riittävyydestä ja koronakriisin vaikutuksista, koska myös taiteilijoiden, kirjailijoiden ja artistien ruokapöydällä on oltava syötävää.

Uskon osaamisestani olevan apua kulttuurialan kysymysten ratkaisemisessa ja Sinä äänestäjänä päätät kenelle valtuudet annat.

Rohkeana tulevaisuuteen!

Heli Makkonen

Taarastin kantavavoima vuodesta 2016
Äänestä numeroa 146 Lahden kaupunginvaltuustoon

#sydänoikealla